موج دوم بیماری آنفلوآنزا در راه است
با توجه به سردی هوا و پیشبینیهای انجام شده برای روزهای پایانی دی ماه و طی بهمن ماه در استان خراسان رضوی، موج دوم بیماری آنفلوآنزا در راه است.
دکتر محمد جعفر صادقی بدون اشاره به آماری از مرگ و میر بیماری آنفلوآنزا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از ابتدای مهرماه تا پایان آذرماه از بین یک هزار و ۲۰۰ نفر مشکوک به بیماری آنفلوآنزا در این دانشگاه، نتایج آزمایش ۷۸ نفر مثبت بوده است.
وی رعایت بهداشت فردی را مهمترین راهکار پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزا دانست و ادامه داد: شستشوی مرتب دستها، روبوسی نکردن و دست ندادن، استفاده از ماسک، استفاده از دستمال هنگام عطسه و دفع بهداشتی دستمالهای آلوده نقش مهمی در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا دارد.
وی گفت: آنفلوآنزا به سه تیب ای، بی و سی تقسیم میشود که آنفلوآنزای نوع ای مشترک بین انسان و طیور است و دو نوع دیگر فقط بین انسانها شیوع دارد.
دکتر صادقی با بیان اینکه بیش از ۱۵ نوع ویروس و میکروب عفونتهای تنفسی را موجب میشود افزود: آنفلوآنزا یکی از عفونتهای تنفسی شایع است که مهمترین خصیصه ویروس این بیماری همهگیری آن است به طوری که ویروس آنفلوآنزا به تنهایی میتواند حدود ۱۵ درصد افراد جامعه را مبتلا کند اما سایر ویروسهای بیماریهای تنفسی در مجموع ۲ درصد افراد جامعه را در بر میگیرند.
وی مهمترین تفاوت علائم آنفلوآنزا با سایر عفونتهای تنفسی را تب ناگهانی و زیاد دانست و اظهار داشت: در سرماخوردگی و شبه آنفلوآنزا تب به تدریج افزایش مییابد ولی در بیماری آنفلوآنزا تب بیمار به طور ناگهانی به ۳۹ درجه نیز میرسد.
وی دوره درمان آنفلوآنزا را سه تا پنج روز و حداکثر یک هفته دانست و گفت: خطر مرگ و میر این بیماری، بیشتر افراد دارای بیماران زمینهای مانند مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، پیوند کلیه، دیابت، کودکان و سالمندان را تهدید میکند.
بیماری آنفلوآنزا شناخته شدهترین عفونت حاد تنفسی به شمار میرود که بیشتر در فصل سرما شیوع مییابد و به علت همه گیری زیاد، پیشگیری و کنترل آن از اهمیت به سزایی برخوردار است.
طبق آمارهای وزارت بهداشت امسال ۱۱۴ نفر بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا در کشور جان باختند که همه آنها بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای تنفسی، قلبی، نقص سیستم ایمنی، سرطانی و کلیوی داشتهاند.
توصیههای مهم برای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا
*شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون* خودداری از دست زدن به بینی و چشمها
*پوشاندن دهان و بینی با دستمال کاغذی هنگام سرفه و عطسه
* انداختن دستمال کاغذیهای استفاده شده در سطل زباله
* رعایت فاصله حداقل یک متری از دیگران و عدم حضور در اماکن عمومی در هنگام بیماری
* خودداری از دست دادن و روبوسی با دیگران در هنگام بیماری و استراحت
درمانهای خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفلوانزا
همزمان با سردتر شدن هوا و شیوع بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا مصرف خوراکیهای دارای خواص آنتیباکتریال برای کمک به درمان هرچه سریعتر توصیه میشود.
از جمله خوراکیهایی که برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مناسب است میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
سوپ مرغ: با مصرف این غذا میتوان بخشی از نیاز بدن به مایعات را برای مقابله با ویروسها تامین کرد. سوپ مرغ به کاهش التهاب تحریک کننده علائم این دو بیماری کمک میکند.
ویتامین C : مرکبات حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین C است که سیستم ایمنی را تقویت میکند. این ویتامین آنتیاکسیدان به حساب میآید که مصرف روزانه آن برای برخورداری از سیستم ایمنی سالم توصیه میشود. میتوان ویتامین C مورد نیاز بدن را با مصرف انواع مرکبات، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، سیبزمینی شیرین و مکملهای این ویتامین تامین کرد.
سیر و پیاز: سیر و پیاز تاثیر بسزایی در مقابله با سرماخوردگی دارند. این دو ماده خوراکی ویروس را از بین برده و بدن را از مواد سمی پاک میسازند.
عسل: عسل یکی از بهترین گزینههای درمانی برای گلودرد است. عسل ترکیب ضدعفونی کننده طبیعی به حساب میآید. این ماده خوراکی سطح گلو را پوشانده و یکی از بهترین خوراکیها برای مقابله با سرماخوردگی و گلودرد است.
گوجه فرنگی: برای افرادی که رژیم غذایی گیاهخواری دارند سوپ گوجه جایگزین مناسبی برای سوپ مرغ است. گوجه فرنگی حاوی آنتیاکسیدان لیکوپن است و لیکوپن با عدم توازن رادیکالهای آزاد ناشی از عفونت مقابله میکند.
آویشن و عسل: آویشن حاوی یک رایحهی بینظیر است که فرحانگیز است و همچنین به عنوان یک ضدعفونی کننده و خلت آور عمل میکند. آویشن میتواند به شما کمک کند عملکرد دستگاه تنفسیتان بهتر شود، باکتریها را محدود کند، و مخاط را روان و شل کند. ۱ قاشق چایخوری برگ آویشن خشک شده را با یک فنجان آب جوش و کمی عسل مخلوط کنید و به آرامی از آن بنوشید.
جوشاندههای گیاهی: مصرف برخی جوشانده های گیاهی هم می تواند علاوه بر اثرات ذکرشده خواص درمانی خاص داشته باشد. به عنوان مثال جوشانده نعناع یا پونه و یا عصاره رزماری عوارض تنفسی به ویژه سرفه را کاهش می دهد و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن اثر مطلوبی دارد.
استفاده از بخور اکالیپتوس: درمان با استفاده از بخار اکالیپتوس میتواند سبب کاهش گرفتگی بینی و حتی سرفه شود. برای این کار کافی است ۵ الی ۱۰ قطره از عصاره و یا روغن اکالیپتوس را درون یک ظرف محتوی آب جوش بریزید و اجازه دهید تا قطرات اکالیپتوس یک دقیقه در آن جوش بخورند و سپس با احتیاط ظرف آب جوش را روی زمین گذاشته و با استفاده از یک حوله صورت خود را روی آن بگیرد و چند دقیقهای با بینی زیر آن نفس بکشید. این کار علاوه بر مزایای درمانی که دارید، میتواند شدت سرفه و گرفتگی بینی را کم کند. همچنین این کار سینوسهای شما را نیز فعالتر میکند.
منبع:
1. ایرنا
2. خبرگزاری فارس
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}